Здравейте, приятели!

Ние работим за установяването на най-добрите практики за рециклиране на широка гама от бракувана електроника: стари компютри, монитори, принтери, копирни машини, тонер касети и всички други офис машини.

вторник, 3 април 2012 г.

Гарантирано унищожаване на ИТ & офис оборудване и информационни носители

Тонер Дайрект България продължава програмата си SDP: Security and Data Protection

Сигурността на корпоративната информация е фактор, оказващ пряко влияние върху конкурентноспособността на компаниите и може да застраши дори крайния финасов резултат.
Фирменият мениджмънт би трябвало да разглежда информацията като изключително важен фирмен актив да превърне нейното опазване в свой приоритет.

Опазването на фирмената тайна, конфиденциалността на информацията, нейната цялостност и наличност се превръща в елемент на фирмената политика.

Компаниите сами определят методите и средствата за защита на фирмената си информация, но те трябва да изберат най-ефективните за тях методи и процедури за защита на информацията.
Липсата на опит и квалифицирани специалисти често води до недостатъчно или ненавременно оценяване на риска от загуба или нерегламентиран достъп до фирмена информация.

Резултатите от изследвания и анализи показват, че една трета от информацията се губи по причина пропуски във фирмената система за УНИЩОЖАВАНЕ НА ХАРТИЕНИ ДОКУМЕНТИ И/ИЛИ ТВЪРДИ ДИСКОВЕ.

Сериозността на това явление води до подценяване на въпроса за съхранението и унищожаването на информацията на хартиен, магнитен или електронен носител. Концентрирайки вниманието си върху опазването на корпоративните мрежи от нерегламентиран достъп, фирменият мениджмънт пропуска да забележи, че често пъти изтеклата като давност или предназначение информация се изхвърля в .... кошчето. Безобидният, на пръв поглед къс хартия или повреден носител (дискета или компакт диск) обаче, може да съдържа поверителни данни за фирмата, нейни контрагенти, фирмено ноу-хау и дори подпис и печат. Широко разпространена практика е късането на хартия „на ръка”. Като „качеството” на унищожаване зависи от обема на материалите, времето и настроението на служителя, който го извършва. Информацията, записана на електронни носители, най-често се унищожава чрез изтриване на записа и презаписване на актуална информация или чрез изхвърляне на самия носител.

ВСЕ ОЩЕ ОБАЧЕ ТЕ СА НОСИТЕЛИ НА ВТОРИЧНА ИНФОРМАЦИЯ!

За свои корпоративни клиенти Тонер Дайрект България осигурява разработване и внедряване на процедури за информационна сигурност и предоставя необходимото оборудване и обслужване:

-> Гарантирано унищожаване на ИТ, електронна и комуникационна техника
-> Гарантирано унищожаване на всички видове електрическо и електронно оборудване
-> Унищожаване на информационни носители: CD/DVD дискове, HDD твърди дискове и дискети посредством пробиване, трошене и смилане

Няма коментари:

Публикуване на коментар