Здравейте, приятели!

Ние работим за установяването на най-добрите практики за рециклиране на широка гама от бракувана електроника: стари компютри, монитори, принтери, копирни машини, тонер касети и всички други офис машини.

петък, 11 февруари 2011 г.

Рециклиране или повторно използване

Световната индустрия за рециклиране развива в продължение на вече 20 години. Използваните от нея методи, техники и апаратура непрекъснато се усъвършенстват, за да могат сериозните, инвестиращи в тях рециклаторски компании да предлагат на клиентите си продукти с качество, което по нищо не отстъпва на новопроизведените. Терминът "рециклиране" обединява три различни процеса или начини на повторно използване на неработещите продукти, за които са приети английските обозначения reuse, remanufacturing и material recycling.
Под reuse обикновено се разбира директно елементарно ремонтиране, което е най-простият и евтин начин за рециклиране. Той задължително включва тестване на продукта преди предлагането му на клиента.
По-усъвършенстван е т. нар. remanufacturing - букв. препроизводство, при който продуктите се разглобяват и сглобяват отново с евентуална подмяна на износените компоненти. Този метод позволява достатъчно високи гаранции за качеството на рециклираните продукти, като при това остава икономически изгоден и съответно рециклираният по този начин продукт е чувствително по-евтин от новопроизведения.
Material recycling e рециклиране на неработещия продукт на ниво изходни материали - т.е. довеждането му до изходни суровини, предимно пластмаси, метали и стъкло, и произвеждането от тях на нови детайли или продукти.
Добре дощли в сайта
Защо е по-добре старите уреди да се рециклират?
Рециклирането с цел повторното използване е възможно най-добрата работна технология. Кръговратът на маса и енергия е основен в земната еко система. За нас хората, това означава разумно използване и неразхищение на ресурсите, които веднъж вече са произведени. Заради трудното разграждане в естествена среда на материалите, от които са произведени електрическите и електронни изделия, рециклирането ни опазва от самозатрупване с огромни количества отпадъци.
За да бъдем в хармония с природата и законодателството, добре е да предаваме морално остарялата си техника на рециклираща организация, която реално се грижи са събирането на този тип отпадъци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар