Здравейте, приятели!

Ние работим за установяването на най-добрите практики за рециклиране на широка гама от бракувана електроника: стари компютри, монитори, принтери, копирни машини, тонер касети и всички други офис машини.

петък, 14 януари 2011 г.

Въпроси за услугата по рециклиране на електрически и електронни отпадъци

Като компания, реално рециклираща електрически и електронни отпадъци, за нас е от значение нашите клиенти да бъдат осведомени за дейностите ни по рециклиране. Попадали сме на много коментари из форуми и забелязваме, че гражданите не знаят на кого да се обадят, за да предадат остаряното си офис и домакинско оборудване. В днешното развито информационно общество можем да Ви подскажем въпроси, които Вие може би сте си задавали и не вярвате, че те имат действителен отговор в България. Ето, ние правим всичко възможно да Ви информираме как да се освободите от електрическото и електронно оборудване, което Ви заема място, но знаете, че не трябва да се изхвърля на боклука.

Представяме Ви някои от основните въпроси, които сме срещали в процеса си на работа:

Приемате ли електрически и/или електронни отпадъци от физически лица? Ще приемете ли моето устройство за рециклиране?

· Разбира се, ние приемаме устройства от домакинствата. Бъдете сигурни, че Винаги ще приемем устройствата Ви: едно или повече, от дома или офиса Ви.

· За конкретен отговор (конкретно устройство) ще ни е нужна повече информация по отношение на типа, количествата и местонахождението на устройството/устройствата.

Изкупувате ли стара техника?

· В зависимост от типа, състоянието и функционалността на техниката.

· За конкретен отговор (конкретно устройство) ще ни е нужна повече информация по отношение на типа, количествата и местонахождението на устройството/устройствата.

Само офис техника ли приемате или и други уреди?

· Приемаме всички типове офис техника плюс всички други типове електрически и електронни устройства: домакински и осветителни уреди, измервателно, лабораторно и комуникационно оборудване, уреди за контрол и наблюдение, специализирано банково и индустриално оборудване, играчки и др.

· Като полезно допълнение, ние обработваме все по-широка гама от опасни отпадъци, вкл. масла и гуми.

Какви домакински уреди приемате?

· Всички видове малки и големи домакински електроуреди, включително аудио и видео апаратура: печки, перални, хладилници, фризери, микровълнови печки и фурни, миксери, кафе машини, тостери, фритюрници

· Всички видове аудио и видео апаратура: телевизори, грамофони, аудио уредби, високоговорители, електронни музикални инструменти

Какво се случва със старите устройства, след като попаднат при вас?

· Биват разглобени на съставните им части и предадени за оползотворяване на ниво материали: метал, стъкло, пластмаса.

Устройството/уредът, който ви предавам, е работещ. Ще ми платите ли за него?

· Възможно е - в зависимост от типа, състоянието и функционалността на устройството.

Можете ли да прегледате нашата техника и да ни кажете кои устройства можем да бракуваме и предадем за рециклиране?

· Разбира се! Ние извършваме професионални огледи и издаваме сервизни становища, на базата на които Вие ще можете да бракувате техниката си.

Затруднявам се да транспортирам отпадъците си до приемния ви пункт. Какви възможности можете да ми предложите вие?

· Дейностите ни включват всички необходими операции, с които да приемем, демонтираме, натоварим, транспортираме и третираме бракуваната техника.

· Предвид това, ние сме изцяло на Ваше разположение за натоварването и транспорта на отпадъците.

Ако ние си докараме отпадъците при вас, ще заплащаме ли такса за обезвреждането им?

· За потребители в бита осигуряваме безплатно приемане за обезвреждане.

· За потребители извън бита (организации) се стремим да осигурим максимално изгодно решение. Именно затова са и договорите, които подписваме с корпоративните ни клиенти.

Ние ли ще трябва да си натоварим отпадъците на вашето транспортно средство?

· Дейностите ни включват всички необходими операции, с които да приемем, демонтираме, натоварим, транспортираме и третираме бракуваната техника.

· Предвид това, ние сме изцяло на Ваше разположение за натоварването и транспорта на отпадъците.

Трябва ли да имаме сключен договор с вас, за да извозите нашите отпадъци?

· Не е задължително, но при сключен договор ще получите по-високо ниво на обслужване.

· Като допълнение, големите корпоративни клиенти получават големи отстъпки при сключване на договори и светкавично 24-часово обслужване на техните заявки за офисите им в цялата страна.

За да отговорим конкретно на Вашите въпроси или за да заявите извозване на Вашето електрическо и електронно оборудване, звънете на 07000 11 007 или ни пишете на weee@tonerdirect.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар