Здравейте, приятели!

Ние работим за установяването на най-добрите практики за рециклиране на широка гама от бракувана електроника: стари компютри, монитори, принтери, копирни машини, тонер касети и всички други офис машини.

събота, 22 май 2010 г.

Загубени в тълкуването на ИУЕЕО директивата


Еко-дизайнът е от ключово значение за преодоляване на замърсяването и въздействието върху околната среда при източника, особено като се има предвид нарастващото значение на последиците от "разпръснатите източници", причинявано от отпадъците, преминаващи по целия свят. Подобрения в продуктите в името на околната среда налага премахването на опасните вещества от продуктите; и намаленото използване на ресурси по време на целия жизнен цикъл, например чрез разработването на по-ефективни, трайни / или за многократна употреба продукти и в крайна сметка създаване на 100% рециклируеми продукти.

Създаване на правна рамка, която предвижда икономически стимули за екологични промени е от съществено значение. Необходими са специфични изисквания към еко-дизайна за премахване от пазара на най-лошите продукти и определяне на минимална степен на защита на околната среда (например забранени вещества или минимално ниво на енергийна ефективност). Въпреки това, те почти винаги влизат в сила след "кривата на иновациите", т.е. след като иновациите са настъпили. В допълнение, икономическите стимули са необходими за стимулиране на "зелените иновации" преди на кривата на иновациите. Индивидуалната отговорност на производителя може да създаде такива стимули.

Директивата за ИУЕЕО е един от първите закони в света за специално възлагане на индивидуална отговорност към производителя. Това прави отделните собственици на марката пряко отговорни за излязлото от употреба оборудване предвид разходите за обезвреждане на техните собствени продукти, и по този начин се създава система, която предлага икономически предимства за иновативни производители, които целят намаляване на тези разходи. По този начин правото дава ход на икономическата система "замърсителят плащат", или по-важното е, че позволява на не-замърсители да плащат по-ниски разходи в края на живота на техните изделия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар