Здравейте, приятели!

Ние работим за установяването на най-добрите практики за рециклиране на широка гама от бракувана електроника: стари компютри, монитори, принтери, копирни машини, тонер касети и всички други офис машини.

петък, 21 май 2010 г.

Община Смолян подписа договор с Тонер Дайрект България за извозване на бракувана офис техника (е-отпадъци)

На 30 април 2010 година в сградата на Община Смолян се проведе пресконференция с презентация на тема "Рециклиране на електронни отпадъци". Това събитие беше продължение на работата ни по подписания между двете страни договор за извозване на събраното в общината старо ИТ оборудване. Изпълнението на договора започна през януари тази година с предаване на стари, излезли от употреба компютри, монитори, принтери и друга офис техника.

Договорът е подписан в изпълнение на изискванията на Наредбата за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Фирмата притежава разрешително за извършване на дейности с отпадъци, издадено от МОСВ и е сертифицирана съгласно изискванията на БДС ЕNISO 9001: 2000.

Договорът с общината е първия етап от изграждането на Национална екологична мрежа, която предвижда подобни инициативи на територията на цялата страна. При успешна реализация на първия етап, в София ще стартира етап 2: извозване на електронни отпадъци от всички населени места в общината, включително и битови уреди от частни лица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар